Passa al contingut principal
Crònica d'una visita anunciada

No es podia acabar el mes de cap altra millor manera! Passant el dia a Andratx amb companys i amics. I és que dissabte dia 31 de maig el FEAEIB celebrà la seva diada cultural del 2014, dedicada a la figura de Baltasar Porcel

Per això, més d'una vintena de persones ens reunírem al poble d'origen de l'escriptor i férem una visita per alguns dels llocs més emblemàtics.
L'activitat començà una mica més tard de les deu del matí. Ens aplegàrem a prop de l'oficina de correus d'Andratx i de d'allà ens plantàrem primer al davant de la casa de Baltasar Porcel. El nostre guia, l'andritxol Gabriel Ensenyat Pujol, professor de la UIB, ens delità amb històries passades i anècdotes de la vida del poble i de l'escriptor, que ell conegué personalment. Férem un recorregut a peu pel poble, tot visitant l'església de Santa Maria, el cementeri (on hi descansa l'escriptor), el barri antic del Pantaleu, el carrer peatonal dedicat a Porcel,... Després, l'Ajuntament ens facilità l'entrada a la biblioteca municipal, on s'escolà la conferència, bastida i amena, sobre l'escriptor, a càrrec de Carles Cabrera Villalonga, doctor en Filologia Catalana i estudiós de l'obra de Baltasar Porcel. Com a cloenda, l'inspector jubilat Joan Mas, primer director de l'institut d'ensenyament secundari del poble, explicà com fou l'obertura del centre i la tria del nom de l'escriptor, ja fa prop d'una vintena d'anys.

   

Ja s'havia fet l'hora de dinar. Havíem reservat taula a sa Societat, on férem una bona vega, no només per la menjua que ens donaren (crema de carabassó/risotto de marisc de primer, rellom de porc a la mostassa/salmó de segon, i gató de xocolata amb gelat de postres) sinó també per les converses que es mogueren.

L'experiència fou magnífica, amb ganes ja de preparar la diada següent.

Comentaris