Passa al contingut principal

EL FEAEIB VA CELEBRAR UNA JORNADA LÚDICA AL MUNICIPI DE PETRA
El dissabte 25 de maig el Fòrum Europeu d’Administradors de l’Educació de les Illes Balears va realitzar una visita al municipi de Petra (Mallorca), en el 300 aniversari del naixement de l'apòstol de Califòrnia Fra. Juníper Serra, declarat pel Govern de les Illes Balears, “Any Juníper Serra”

Després de la concentració a la plaça del poble, el superior del convent franciscà va guiar una visita al convent (Barroc 1609) on va passar la seva infància el nen Miguel José Serra Ferrer (1713 -1784), que essent catedràtic de Teologia a la Universitat Lul·liana de Palma de Mallorca, als seus 35 anys va partir a les missions d'Amèrica (Mèxic, Sierra Grande i Califòrnia) on va morir als 70 anys en una de les nou missions que va fundar.


Des de 1931 la seva estàtua figura en el "National Statuary Hall "de Washington, únic espanyol a aconseguir aquest alt honor i que fou beatificat pel papa Joan Pau II l’any 1988.

Acabada la visita al convent, el grup es va dirigir al centre d'estudis juniperians, on fou rebut pel Comissionat per a l’any Juníper Serra 2013 Tummy Bestard Bonet, alcaldessa Caterina Mas Bennàssar i Amics del pare Serra. El president del FEAEIB Mateu Cerdà Martín, va oferir una conferència sobre les arrels i genealogia de l'Apòstol de Califòrnia. Posteriorment es va visitar la casa natal i museu, compartint amb les autoritats locals uns agradables moments i un deliciós vi de la comarca.

Finalment part del grup va degustar un esmorzar típic mallorquí en un antic "Celler". L'ambient molt cordial i amistós es va allargar fins a mitja tarda, en què hi va haver els comiats.

Comentaris